top of page

Info

Bil kørekort (Kat. B)

 

 


Lovpakken består af:
29 lektioner i teori
4 lektioner på manøvrebane
16 lektioner praktik
4 lektioner på køreteknisk anlæg (glatbane)

 

1.Teoriundervisning

Du skal til teoriundervisning 2 gang om ugen, den første uge, derefter er det 1 gang i ugen. Teoriundervisningen foregår i vores teorilokale, i Frederiks, undervisningen foregår fra kl. 18:00-21:00.
 

2. Manøvrebanen

Når de første 2 teoriundervisninger, er gennemført, skal du på en lukket øvelsesplads (manøvrebanen), der skal du lære de mest basale manøvrer, før du kommer ud i trafikken, herunder igangsætning og standsning, slalomkørsel, parkering mm.
Manøvrebanen har en varighed på 4 lektioner á 45 minutter.

3. Køretimer

Når du skal have kørelektioner på vej, køres der i starten nogle lette ruter uden for meget trafik, så du kan blive fortrolig med bilen. Herefter vil vi øge sværhedsgraden indtil du er klar til køreprøven.
Køreundervisningen varer typisk 2×45 minutter.

4. Førstehjælpsbevis

Som førstegangserhverver af førerret til motorkøretøj, er det et lovkrav at du skal have et færdselsrelateret førstehjælpskursus.

5. Teoriprøven

Du må gå op til teoriprøven, når du har gennemført teoriforløbet, samt modtaget 14 kørelektioner.

6. KTA/Glatbanen

Når du er færdig med sidste teorilektion, skal du på glatbane. Her lærer du at håndtere bilen korrekt, hvis bilen f.eks. skrider ud. Du skal skal også lære at bremse, styre og undvige ved forskelligt vejgreb, og du får et indblik i, hvor stor betydning forskellige årstider har for vores færdsel i trafikken.
 

7. Køreprøve

Vi er ikke ens, nogle kan klare køreprøven efter de 16 lektioner andre skal have nogle flere. det er selvfølgelig individuelt hvornår, man er klar til køreprøven. Når jeg vurderer, at du er klar, bestiller jeg en køreprøve.

Bil

Udfyld nedenstående formular for at tilmelde dig

Holdstart bil 2023
Logo Alhedens Køreskole

Tilmelding

bottom of page